Tian de pommes miel-cannelle

Hier, il a fallu trouver un dessert qui pourrait accompagner la tartiflette qui est – comme on le sait – plutôt riche comme plat. Je n’avais pas envie de fruits crus, mais l’idée de pommes au four me plaisait bien. J’ai fait cette recette de tian de pommes au four, au bon goût de miel et cannelle. Et quoi de mieux pour accompagner les pommes fondantes qu’une chantilly.. à la cannelle également !

J’ai fait cette recette : https://www.cuisineactuelle.fr/recettes/tian-de-pommes-miel-cannelle-200225

Hunaja-kaneliuuniomenat ja kanelikermavaahto

Eilen tekemäni Tartiflette-perunajuustovuuan jälkiruuaksi halusin tehdä jonkun hedelmäisen jälkiruuan. Ajatus hedelmäsalaatista ei miellyttänyt ja siksi päädyin hunajalla ja kanelilla maustettuihin uuniomeniin, jotka tarjotaan kanelikermavaahdon kanssa. Tämä jälkiruoka oli täydellinen lopetus aterialle – ja uuniomenat menevät tuosta vaan, niitä olisi itse asiassa voinut tehdä jopa isomman annoksen jokaiselle syöjälle. Uuniomenat ovat super helpot valmistaa, joten kannattaa kokeilla ihan arki-iltanakin.

Tässä resepti (https://www.cuisineactuelle.fr/recettes/tian-de-pommes-miel-cannelle-200225) :

4 hengelle :

 • 4 kpl Golden omenaa
 • 3 rkl juoksevaa hunajaa
 • 25g voita
 • 1,5dl kermaa
 • 1 rkl tomusokeria
 • 2 tl kanelia

Lämmitä uuni +200°C. Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa omena 4 lohkoon. Leikkaa lohkot viipaleiksi (muttei liian ohuiksi). Laita palat voideltuihin annosvuokiin painaen ne tiiviisti vuokaan. Kaada hunaja päälle ja voi pieninä paloina. Ripottele päälle reilu teelusikallinen kanelia. Paista uunissa 20-25 min. Vatkaa kylmä kerma kovaksi vaahdoksi tomusokerin ja lopun kanelin kanssa. Tarjoa omenat kermavaahdon kanssa kuumina tai vähän jäähtyneinä.

3 commentaires Ajouter un commentaire

 1. Hélène MARTHE-ROSE dit :

  Miam miam j’adore les pommes au four. 🍏

  Aimé par 1 personne

 2. Satu dit :

  Jännä jälkiruoka talvella;) Täällä uuniomenat on yleensä sadonkorjuun ruokia. Mutta mikä vaan mihin kaneli sopii…

  Aimé par 1 personne

  1. Suvigalla dit :

   Tätä teki eilisen perunaruuan kanssa mieli ja täällä kyllä tehdään tätä jälkiruokaa vuoden ympäri.

   J’aime

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s