Tarte aux poireaux et au chèvre

Dimanche soir, lorsque je cuisine, j’ai parfois envie d’une recette rapide à préparer – surtout si j’ai passé beaucoup de temps dans la cuisine pendant le week-end. Cette quiche est juste parfaite : pâte faite maison délicieuse (et pas trop épaisse), une garniture généreuse en légumes, du bon fromage de chèvre.. et c’est prêt en 30 min (sans compter la cuisson).

J’ai suivi cette recette du blog Ôdélices.

Sunnuntai-illan helppo vuohenjuusto-purjopiirakka

Tulin viikko sitten syyslomalta Suomessa, jossa laitoin jonkin verran ruokaa, sekä nopeita pääruokia, että jälkiruokia. Tämä piirakka oli yksi siellä tekemistäni resepteistä ja tästä piti koko perhe. Muutenkin sunnuntai-iltaisin on kiva tehdä nopeita ja hyviä reseptejä, varsinkin jos on jo viettänyt suurimman osan ajasta keittiössä ruokaa laittaen.

Onneksi muuten juuri opiskelimme Kulkurikoulussa yhdyssanojen sääntöjä : tiedän nyt varmasti, miten tuo « sunnuntai-ilta » kirjoitetaan (kaksi samaa vokaalia peräkkäin sanoissa), mutta tuosta « vuohenjuustopurjopiirakasta » en ole ihan varma.. sääntöjen mukaan se pitäisi voida kirjoittaa kokonaan yhteen, mutta heitin nyt varmuuden vuoksi yhden yhdysviivan. Ei ole helppoa E:lla, kun ei äitikään aina muista näitä 🙂

Tämän piirakan salaisuus on itsetehdyssä, ohuehkossa pohjassa, runsaassa määrässä purjoa ja sipulia ja loppusilauksena on kunnon määrä vuohenjuustoa, josta tulee ihana pehmeys makuun.

Piirakan resepti (peräisin tästä blogista) :

Pohja :

 • 200g jauhoja (sekoitin tummia ja vaaleita vehnäjauhoja)
 • 115g voita
 • 1tl sinappia
 • Hyppysellinen suolaa
 • Provencen yrttejä pari hyppysellistä

Kaikki pohjan aineet sekoitetaan kulhossa, voi sekoitetaan mukaan sormenpäillä nyppien (voin on oltava huoneenlämpöistä). Kun on muodostunut pieniä tasaisia taikinahiutaleita (niin kuin crumblessa), lisätään 40-50ml kylmää vettä ja muodostetaan taikinapallo, joka laitetaan kelmuun ja jääkaappiin odottamaan 30min.

Täyte :

 • 800g purjon valkoista osaa
 • 200g vuohenjuustoa
 • 3 munaa
 • 200g ranskankermaa
 • 1 sipuli
 • 1tl sinappia
 • 1rkl oliiviöljyä
 • 1tl Provencen yrttejä
 • Suolaa, pippuria

Hienonnettua sipulia kuullotetaan öljyssä, lisätään hienonnetut purjot ja annetaan kypsyä pienellä lämmöllä 20min. Pohja levitetään voideltuun vuokaan, pistellään haarukalla. Sekoitetaan kulhossa munat, ranskankerma, sinappi, yrtit, mausteet. Lisätään joukkoon purjoseos ja pieneksi paloiteltu vuohenjuusto. Seos kaadetaan vuokaan ja uuniin +180 alaosaan 20-25min.

2 commentaires Ajouter un commentaire

 1. Satu dit :

  Ihana piirakka! Tein pelkästään spelttijauholla (yhdyssana) ja onnistui mainiosti. Puuttuuko täytteestä ranskankerma tms? Ohje on melko reilu eli tästä jää hyvin myös alkuviikon lounasruoka ainakin yhdelle👍

  Aimé par 1 personne

 2. Suvigalla dit :

  Aa, hyvä huomio. Kirjoitin niin nopeasti, että unohdin laittaa ranskankerman, muutan heti.

  J’aime

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s