Tarte feuilletée aux tomates, pesto et parmesan (pâte faite maison)

Les tartes salées est un plat que nous préparons souvent pour le soir. C’est facile, on peut y mettre tous les ingrédients qu’on trouve dans les placards, et il suffit de l’accompagner d’une salade verte pour faire un repas complet. Pour accélérer encore le temps de préparation, j’utilise souvent – j’avoue – des pâtes à tarte toutes prêtes du commerce. Mais j’ai toujours voulu faire la pâte feuilletée moi-même, j’ai juste été freinée par les recettes super compliquées et les phases innombrables dans la préparation.

Lorsque je suis tombée sur cette recette de pâte feuilletée, j’ai enfin eu le courage de me lancer. C’est Mercotte de l’émission Le Meilleur Pâtissier qui en est à l’origine et cette recette a rendu la pâte feuilletée maison accessible à tous grâce à sa simplicité et aussi sa rapidité. Tous les ingrédients sont mélangés en une fois et le pliage est fait directement. Avec cette recette, vous avez quatre (!) pâtes feuilletées qui peuvent être congelées. Vous avez besoin d’un robot culinaire, en revanche.

Comme garniture, j’ai étalé un peu de sauce pesto au fond, puis j’ai coupé plusieurs grosses tomates bien mûres en lamelles (en enlevant les pépins), j’ai posé dessus des copeaux de parmesan et j’ai terminé par un filet d’huile d’olive et quelques pignons de pin grillés. C’était une des meilleures tartes que j’ai préparée !

La recette de la pâte feuilletée se trouve ici.

Garniture :

 • sauce pesto
 • 5-6 belles tomates
 • 150g de parmesan
 • pignons de pin grillés
 • huile d’olive

J’ai précuit la tarte 10 min dans un four à +180°C. Puis, avec la garniture, j’ai continué la cuisson environ 25-30 minutes.

Tomaattiparmesaanipiiras itse tehdystä lehtitaikinasta (leipomiskoneella)

Yksi meidän perheen vakiresepteistä on suolainen piiras. Se on ihanan helppo, sen täytteitä voi vaihdella ihan sen mukaan mitä kaapeista sattuu löytymään ja lisäämällä salaatin, voi laittaa pöytään ihan kunnon aterian. Kaupan piirakkapohjat ovat tosi käteviä, mutta olen aina haaveillut lehtitaikinan teosta itse. Kaikki reseptit ovat vaan todella vaikealta kuulostavia, eri vaiheineen ja eri taittelutapoineen. Siksi olin iloinen, kun löysin sattumalta netistä tällaisen helpomman lehtitaikinan ohjeen. Siinä sekoitetaan kaikki aineet keskenään sekaisin ja sitten se taitellaan heti, turhia odottamatta. Näistä aineista tulee yhteensä neljä (!) lehtitaikinaa, joista voi laittaa osan pakkaseen odottamaan tulevia leipomisia.

Täytteeksi piirakkaan laitoin sananmukaisesti niitä aineita, mitä kaapista löytyi, elikä pohjalle valmista pestokastiketta pari ruokalusikallista, päälle viipaloituja oman kasvimaan tomaatteja viisi kappaletta (isoja, siemenet poistettava) ja lopuksi päälle parmesaaniviipaleita. Ja lopuksi lorautus oliiviöljyä ja paahdettuja pinjansiemeniä.

Tämä piirakka oli aivan varmasti paras suolainen piirakka, minkä olen koskaan tehnyt !

Tässä videossa näkyy hyvin taikinan taitteluvaihe.

Lehtitaikinan resepti (täältä) :

 • 500 g de farine type 45
 • 400 g de beurre bien froid
 • 250 ml d’eau froide
 • 5 g de sel
 1. Voin on oltava todella kylmää. Se paloitellaan ensin kuutioiksi.
 2. Laita jauhot, voi ja suola leipomiskoneen kulhoon, ala työstää taikinaa « lehden » muotoisella osalla, lisää heti alkuvaiheessa kylmä vesi. Taikinaa ei työstetä kauaa : heti kun jauhot ovat sekoittuneet taikinaan, lopetetaan. Kuuluu jäädä näkyviin pieniä voipaloja.
 3. Muodosta taikinasta iso pallo, pyörittelemättä sitä liikaa. Ja sitten siitä muodostetaan pöydälle, kaulimen avulla, iso suorakaiteen muotoinen pala.
 4. Taittele taikina kolmeen osaan, käännä taikina 90° (1/4 kierros), sitten taittele uudestaan kolmeen osaan. Taittelujen ja kääntelyjen välissä kauli taikinaa aina niin, että koko pysyy samana. Huom. kannattaa katsoa video taitteluoperaatiosta, jonka linkin annoin yllä.
 5. Toista operaatio 4-5 kertaa.
 6. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin ainakin 30 minuuttia ennen sen käyttöä.

Täyte :

 • pestokastiketta 2-3 rkl
 • 5-6 kypsää tomaattia viipaleina
 • 150g pala parmesan-juustoa
 • paahdettuja pinjansiemeniä
 • oliiviöljyä

Esipaistoin pohjaa 10 minuuttia +180°c uunissa. Ja sitten täytteen kanssa paistoin piirakkaa vielä 25-30 minuuttia uunissa.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s