Cannellonis aux champignons et poireaux de Jamie Oliver

Etant végétarienne, je suis toujours à la recherche de recettes végétariennes qui seraient capables de convertir une personne carnivore à devenir végétarien ! Cette recette de Jamie Oliver n’en est pas loin, et même si le temps de préparation de ces cannellonis est long, cela vaut vraiment le coup.

Voici la recette :

 • 2 oignons
 • 2 gousses d’ail
 • huile d’olive
 • 2 poireaux
 • 750 g champignons de Paris
 • 75 g farine
 • 1 litre de lait demi-écrémé
 • 120 g cheddar rapé
 • 250 g tubes de cannellonis
 1. Préchauffer le four à +180°C.
 2. Peler les oignons et l’ail, les émincer finement et les faire revenir dans 1CS d’huile d’olive. Laver et couper les poireaux en rondelles, les ajouter au mélange oignon-ail. Garder 2 champignons pour la décoration. Emincer finement le reste des champignons et ajouter au mélange. Faire cuire tous les légumes 15 minutes et assaisonner.
 3. Préparer la sauce : verser 3CS d’huile d’olive dans une casserole, feu moyen. Ajouter la farine en battant avec un fouet pendant 2 minutes, puis ajouter progressivement le lait. Faire revenir à température moyenne pendant 5 minutes, en mélangeant tout le temps, puis ajouter le fromage rapé et assaisonner.
 4. Verser 1/3 de la sauce béchamel dans un plat qui fait environ 25x30cm. Farcir les cannellonis avec la sauce de champignons et poireaux. Déposer les cannellonis dans le plat, puis verser la totalité de la sauce béchamel dessus. Poser dessus les champignons gardés et émincés en lamelles.
 5. Verser un peu d’huile d’olive et mettre au four pendant 45 minutes environ.

Jamie Oliverin sieni-purjocannellonit

Erinomaisten kasvisruokareseptien metsästys jatkuu… ja tässä on aivan loistava sellainen, napattu Jamie Oliverilta. En usein jaksa tehdä cannelloneja, koska niiden täyttämisessä on aikamoinen homma. Jamie tekee täyttämisen yhdellä sulavalla ranneliikkeellä, ilman mitään lusikoita, mutta itse en siihen kykene. Ensin yritin täyttää liian isolla teelusikalla, mutta sitten löytyi avuksi minikokoinen kahvilusikka, joka oli juuri sopiva tähän tarkoitukseen. Olihan se aika pikkutarkkaa hommaa, mutta yllätyksekseni kerrankin täytteen määrä oli täydellisesti mitoitettu. Kun olin täyttänyt viimeisen cannellonin, täyte oli mennyt kokonaan.

Béchamel-kastikkeen tein ekaa kertaa oliiviöljystä, mikä oli aika erikoista. Kastike oli vaikeampi tehdä, kuin perinteiseen voihin ja onkin pakko myöntää, että jouduin ottamaan sauvasekoittimen avuksi, että sain kastikkeen tasoitettua. Noloa, tiedän..

Kaiken kaikkiaan, reseptin valmistamiseen käytetty aika unohtui, kun pääsi maistamaan tulosta. Tätä koko perhe söi meillä hyvällä ruokahalulla – T. ei olisi syönyt, koska inhoaa sieniä, mutta eihän T. ollutkaan sitä nyt maistamassa.

Tässä resepti :

 • 2 sipulia
 • 2 valkosipulinkynttä
 • oliiviöljyä
 • 2 purjoa
 • 750 g herkkusieniä
 • 75 g jauhoja
 • 1 litra kevytmaitoa
 • 120 g raastettua cheddar-juustoa
 • 250 g cannelloneja
 1. Lämmitä uuni +180°C.
 2. Kuori sipulit ja valkosipulit. Hienonna ne ihan pieneksi ja kypsennä hetki 1rkl oliiviöljyssä. Pese hyvin ja hienonna purjot ja lisää pannulle. Puhdista sienet (jätä koristelua varten 2 sientä) ja hienonna aivan pieneksi silpuksi. Kypsennä kaikkia kasviksia pannulla 15 min ja mausta.
 3. Valmista valkokastike : kaada 3rkl oliiviöljyä kattilaan, keskilämmöllä. Lisää jauhot sekoittaen vispilällä 2 minuuttia ja sitten maito pikku hiljaa. Kypsennä keskilämmöllä viitisen minuuttia. Lisää lopuksi juustoraaste ja mausta.
 4. Kaada 1/3 kastikkeesta n.25x30cm uunivuokaan. Täytä cannellonit ja lado vuokaan. Kaada lopuksi päälle koko kastike ja koristele sienillä.
 5. Kaada päälle vähän oliiviöljyä ja laita uuniin n.45 minuutiksi.

2 commentaires Ajouter un commentaire

 1. Satu dit :

  Tuon voisi varmaan tehdä herkkutateista, joita nyt on metsät täynnä;)

  Aimé par 1 personne

 2. Suvigalla dit :

  Aivan varmasti !

  J’aime

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s