A la recherche du parfait cookie – Vol. 2 : en version vegane

Je continue les essais pour trouver la recette parfaite du cookie. Si possible, avec le moins de gluten possible, une dose minimum de sucre, un extérieur croquant et un intérieur moelleux et avec une bonne dose de gourmandise. La dernière recette de cookie testée était déjà très bonne, mise à part le problème de cuisson (les cookies ne se sont pas aplaties au four). Cette fois-ci, je teste la recette de cookie vegan que j’ai trouvée sur le blog de la Petite Okara .

Je modifie un peu la farine utilisée (je mets moitié de farine T65, moitié de farine T110), sinon je suis la recette. Après la cuisson, je trouve que la recette est vraiment grasse, la pâte est difficile à manier. Je la mets au frigo pendant 30 minutes avant la cuisson. La cuisson est plus longue qu’indiquée dans la recette : au lieu de 17 minutes, j’ai du cuire pratiquement 25 minutes en augmentant la température du four vers la fin. Avec ces petites réserves, le résultat final est juste super et on a des cookies ultra-gourmands (pas très « régime », admettons).

Vous trouverez la recette de ces cookies vegan ici.

Täydellisen cookies-keksin metsästys – osa 2 : vegaaninen versio

Nyt kun T. on päässyt turvallisesti lähtemään vaihto-oppilasvuoden viettoon, voin taas keskittyä enemmän ruuanlaittoon ja blogin päivittämiseen. Kuten edellisessä cookies-artikkelissani kerroin, haussa on resepti, jossa yhdistyisi kolme kriteeriä: rapea pinta, pehmeä sisus mutta samalla chewy-sitkous. 

Tällä kertaa otin kokeiluun vegaanisen cookies-reseptin, jonka nappasin täältä. Kaikki aineet reseptiin löytyivät helposti kaapeista, T80-tyypin jauhoa lukuunottamatta (sekoitin kahta erityyppiä jauhoja). Olin yllättynyt siitä, että taikinasta tuli niin rasvainen. Sitä oli vaikea käsitellä sen takia ja laitoin sen jääkaappiin odottamaan puolisen tuntia ennen paistoa. Samasta syystä johtuen paistoaika oli myös pidempi, mitä alkuperäisessä ohjeessa sanottiin. Lopputulos oli kuitenkin todella onnistunut, keksit ovat rapeita ulkopuolelta, pehmeitä sisältä ja niissä on juuri oikeanlainen sitkous. Seuraavalla kerralla kokeilen pienentää öljymäärää, jotta taikinan olisi paremmin käsiteltävissä ja paistettavissa.

Keksien resepti :

 • 220 g jauhoja (mahdollisimman tummia vehnäjauhoja)
 • 120 g kasvisöljyä (joka kestää paiston)
 • 120 g ruokosokeria
 • 2 rkl valkoista sokeria
 • 120 g suklaahippuja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1/2 tl vaniljauutetta (jauheena tai nestemäisenä)
 • 50 g soijajugurttia tai muuta maustamatonta jugurttia
 • Kunnon hyppysellinen suolaa

Lämmitä uuni +160°C-175°C (uunin kuumuudesta riippuen).

Sekoita kulhossa vispilällä vatkaten sokerit, jugurtti ja öljy. Ota sitten iso lusikka ja sekoita joukkoon jauho, vanilja, suola, leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopussa suklahiput. Voit laittaa taikinan muovikelmuun pitkänä pötkönä ja antaa sen olla siellä puolisen tuntia. Leikkaa sitten taikinasta 8 kpl taikinapalloja, jotka laitetaan pellille leivinpaperin päälle (voit litistää niitä hieman kädellä).

Paista n.17-25 minuuttia, riippuen uunista ja kunnes keksit ovat pinnalta hieman rapeita (varo, ne palavat helposti).

2 commentaires Ajouter un commentaire

 1. Satu dit :

  Mitä jos käyttäisi osaksi juoksevaa kookosrasvaa?

  Aimé par 1 personne

 2. Suvigalla dit :

  Joo, pitää kokeilla !

  J’aime

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s