Blondies aux framboises et chocolat blanc

Ce dernier temps, nous avons eu très peu de temps à passer en cuisine, d’où mon silence dans la blogosphère. Au début de ce mois de juillet 2021, nous avons d’abord pris deux semaines de vacances pour retourner en Bretagne (nos dernières vacances en Bretagne, nos premières dans cette belle région, nous ont permis de nous initier à plusieurs spécialités bretonnes comme les coques ramassées en bord de mer et utilisées dans de nombreuses recettes comme par exemple les spaghettis ou encore les crêpes). Ensuite, au retour de Bretagne, nous avons été très occupés avec les démarches administratives draconiennes de l’Ambassade américaine. En effet, obtenir un visa en cette année 2021 pour un lycéen, relève d’un véritable parcours de combattant !

Après ces démarches pénibles, nous avons pu enfin commencer à préparer le départ de mon adolescent pour 10 longs mois aux USA. Donc, la cuisine passe forcément un peu au second plan dans ces moments forts en tension et émotion.

Comme il n’y a rien de tel qu’un dessert sucré pour apaiser un peu les tensions, j’ai réalisé cette recette succuleuse (si, si, ça se dit, c’est une contraction de « succulent » et « délicieux » :-)) trouvée sur le blog de Liliebakery. Par rapport à cette recette, j’ai modifié en utilisant un mélange de la farine d’épeautre (80%) et de blé (20%). Comme sucre, j’ai mis que du sucre Muscovado (100g au lieu de 150g). Ce gâteau a un goût un peu caramélisé, équilibré par le côté acidulé des framboises et la gourmandise du chocolat blanc. La recette a été très appréciée par mes enfants qui en redemandent déjà (peut-être parce que je fais moins de bonnes recettes en ce moment…).

Vadelma-valkosuklaablondie

Viime aikoina en ole juuri ehtinyt viettää aikaa keittiössä ja siksi blogiinkin kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle. Heinäkuun 2021 alussa menimme ensin poikien kanssa kesälomamatkalle Bretagneen, jo toista kertaa 3 kuukauden sisällä. Mehän kävimme siellä viimeksi huhtikuussa 2021, Ranskan koko maan lockdownin aikana ja tutustuimme moniin paikallisiin ruokaherkkuihin, kuten pikkusimpukat, jotka käytiin ensin itse keräämässä (kuvamuistot täällä) ja sitten niistä tehtiin herkkuja, kuten vaikka simpukoilla täytettyjä crêpejä. Kesäloma Bretagnessa sujui hyvin, jatkuvasta sateesta ja viimasta huolimatta. Kävimme tutustumassa moniin mahtaviin paikkoihin, kuten esimerkiksi tämä yli 7 metrin korkuinen Cam Louis’n menhiiri Plouescatissa (vasen kuva alla).

Palattuamme Bretagnesta oli aika jatkaa T:n viisumiprosessia. Vietimme ihanan päivän yhdessä aurinkoisessa Pariisissa : ensin oli viisumihaastattelu, mutta sitten oli aikaa vierailla Orsay’n museossa (kaksi kertaa saman päivän aikana !) ja vielä Eiffel-tornissakin.

Yksi monista Vapaudenpatsaan kopioista vastaanottaa Orsay’n museon vierailijat heti päähallissa (patsas oli ennen Luxembourgin puistossa, mutta se siirrettiin museoon 2012, sen jälkeen kun sen soihtu varastettiin puistosta).

Koska tämä elämänhetki on todella jännittävä ja vähän stressaavakin koko perheelle, on hyvä hetki tehdä jälkiruokia. Sokerihan tunnetusti lievittää stressitiloja 🙂

Olen aina halunnut kokeilla Blondie-reseptiä ja tämä resepti Liliebakeryn blogista oli aivan ihana. Vähensin tietysti sokerin määrää ja tein heti kaksinkertaisen määrän, että tuli kunnon pellillinen, mutta muuten seurasin reseptiä.

Blondie resepti :

  • 190g jauhoja (spelttiä tai vehnää, itse sekoitin molempia, 80% spelttiä)
  • 140g sulatettua ja jäähdytettyä voita
  • 100g Muscovado-ruokosokeria
  • 1 kananmuna
  • 1tl vaniljauutetta
  • Kunnon hyppysellinen suolaa
  • 100g valkosuklaata
  • 125g vadelmia

Lämmitä uuni +175°C.

Voitele 20x20cm vuoka ja laita leivinpaperi pohjalle.

Sekoita sulatettu voi, sokeri, kananmuna, vaniljauute ja suola. Lisää vähitellen jauhot. Älä sekoita liikaa. Murskaa valkosuklaa ja lisää se viimeiseksi taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoita lastalla. Laita pintaan vadelmat, paina ne kevyesti taikinaan. Voit myös käyttää osaksi pakastevadelmia, jotka voi sulattamisen jälkeen sekoittaa taikinaan. Mutta olisi hyvä olla tuoreita vadelmia edes jonkin verran koristeeksi.

Paista n.30 minuuttia keskellä uunia. Tarkista kypsyminen tikulla.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s