Lasagnes aux deux saumons et poireaux

le

Ce dernier temps, je n’ai pas eu beaucoup de temps pour écrire sur mon blog. J’ai continué à cuisiner comme avant, mais il m’a manqué le temps pour rédiger mes billets.

Le week-end dernier était spécial, car nous avons reçu à la maison la sœur de mon mari, ainsi que sa famille, pour la première fois depuis près de 2 ans. Ils sont venus à l’occasion d’une fête surprise que j’ai organisée pour les 50 ans de mon mari. Lors du déjeuner du jour de la fête, j’ai préparé ces lasagnes aux deux saumons et poireaux qui ont fait l’unanimité. J’ai suivi la recette du blog papillesetpupilles.fr à la lettre, à l’exception d’une modification : j’ai ajouté 150 grammes du saumon fumé au saumon cuit et cela s’est très bien marié au reste. Bref, l’essayer c’est l’adopter !

La recette du blog papillesetpupilles.

Kahden lohen purjolasagne

Tässä kuussa en ole ehtinyt päivittää blogiani, on ollut niin paljon kaikenlaista muuta. Olen jatkanut ruuanlaittoa kuten ennenkin, aikaa ei ole vaan riittänyt artikkelien kirjoittamiseen.

Viime viikonloppuna meille tuli kylään mieheni sisko perheineen, ensimmäistä kertaa sitten kahteen vuoteen ! Jo se itsessään oli aihe juhlaan, mutta meillä oli vielä isompi juhla odottamassa, koska juhlistimme mieheni 50-vuotissynttäreitä. Synttärit olivat jo huhtikuussa, joten mieheni ei osannut aavistaa mitään ja hänen yllätyksensä oli kyllä aikamoinen, kun talostamme purkautui yhtäkkiä ulos diskoasuihin pukeutuneita ystäviä. Juhlimme loppujen lopuksi kellon ympäri, koska nukuimme 6 tuntia aamuyöllä ja sitten jatkoimme juhlintaa klo.10 seuraavana aamuna iltaan asti. Nämä juhlat jäävät mieleen !

Juhlapäivän lounaaksi olin valmistanut etukäteen ihanan purjolasagnen (täältä), johon laitoin myös graavilohea. Olin pakastanut sen ja lämmitin vaan uunissa.

Lasagnen ohje (2 lasagnea) :

 • 500g tuoreita lasagnelevyjä
 • 8 isoa purjoa
 • 2 salottisipulia
 • 6rkl oliiviöljyä
 • 100ml kuivaa valkoviiniä
 • 200 ml kasvis- tai kanalientä
 • 900g lohifileitä
 • 150g graavilohea
 • 80g jauhoja
 • 80 g voita
 • 1,2l maitoa
 • hippunen muskottipähkinää
 • tabascokastiketta (jos haluaa)
 • 1000g ricottajuustoa
 • 300g juustoraastetta (laitoin cheddaria ja mozzarellaa sekaisin)

Poista purjon ulommainen kerros ja huonot osat. Pese hyvin, leikkaa kahteen osaan ja paloittele 1,5cm paloiksi. Hienonna sipuli. Laita korkeareunaiseen pannuun 2rkl oliiviöljyä, kuullota sipulia 3min ja lisää sitten purjopalat. Anna kypsyä pari minuuttia ja lisää viini. Sekoita, lisää kasvisliemi. Laita päälle kansi ja anna kypsyä alhaisella lämpötilalla 30-35min. Purjojen on oltava pehmeitä. Laita siivilään ja valuta pois neste.

Ota lohipaloista nahka, nypi ruodot, leikkaa kuutioiksi ja kypsennä höyrykeittimessä. Hienonna lohi haarukalla, varmista ettei seokseen jää ruotoja. Laita odottamaan.

Tee kastike : sulata voi kattilassa. Kun se on sulanut, lisää jauhot, sekoita, kypsennä minuutti ja kaada joukkoon maito kerralla voimakkaasti sekoittaen. Kypsennä 5 minuuttia kuumalla liedellä sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu (muttei liikaa). Sekoita koko ajan. Mausta muskotilla, tabascolla halutessasi, hippunen suolaa ja laita odottamaan.

Voitele lasagnevuoka oliiviöljyllä. Sekoita kulhossa kaksi lohta, ricottajuusto ja purjo-sipuliseos. Laita pohjalle lasagnelevyt, sitten lohi-ricotta-purjoseosta, sitten kastiketta, sitten raastettua juustoa ja toista operaatio niin monta kertaa kuin voit. Viimeiseksi lasagnelevyt, kastiketta runsaasti ja juustoraastetta.

Paista +180°C uunissa keskellä 40 minuuttia.

2 commentaires Ajouter un commentaire

 1. Satu dit :

  Nyt on kyllä ihan paras kuvitus lasagne-reseptiin ikinä;) Mikä trio!!!

  Aimé par 1 personne

  1. Suvigalla dit :

   Se oli kyllä semmoinen trio ja semmoinen ilta kaiken kaikkiaan 🙂

   J’aime

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s