Quiche au brocoli et tofu fumé

J’aime beaucoup les tartes salées pour leur simplicité. Etant végétarienne, je choisis toujours une bonne source de protéine dans la garniture et cette fois-ci j’ai voulu mettre du tofu fumé. Le tofu n’est pas évident à l’usage car il faut vraiment bien l’assaisonner pour rehausser un peu son goût plutôt fade. Le tofu fumé a déjà son goût fumé, ce qui donne plus de saveur à mon avis.

Je n’aime pas utiliser les pâtes de tarte brisées et feuilletées du commerce. La pâte à tarte utilisée dans cette recette est à IG Bas et je la trouve juste excellente !

La recette de la pâte à tarte est ici.

La recette de la garniture est ici.

Parsakaali-savutofupiirakka

Pidän suolaisista piirakoista niiden helppouden vuoksi. Koska olen kasvissyöjä, yritän laittaa täytteeseen kunnolla jotain proteiinin lähdettä. Tällä kertaa halusin laittaa savutofua. Tofu on aina maustettava hyvin, koska se on perusmaultaan tosi platku, myönnettäköön. Savutofussa on ominaismaku jo voimakkaampi, siksi se sopii mielestäni paremmin piirakoihin.

Täällä Ranskassa löytyy kaupoista valmiita piirakkapohjia joka lähtöön. Itse en pidä niistä, vaan teen aina piirakan pohjankin itse. Tähän piirakkaan tein ihanan pohjan, jossa on vielä kaiken lisäksi alhainen glykeeminen indeksi, mikä on aina plussaa. Ensi kerralla laitan isomman määrän parsakaalia, nyt oli tofua suhteessa liikaa parsakaaliin. Olen ottanut tämän huomioon allaolevassa reseptissä. Tämä piirakka on melkein täydellinen !

Piirakan pohja (peräisin täältä) :

 • 100g ohrajauhoja (tai vastaava)
 • 80g spelttijauhoja
 • 70g haaleaa vettä
 • 35g oliiviöljyä
 • 1/4tl suolaa
 • 1rkl kuivattua oreganoa

Kaada kaikki aineet kulhoon. Sekoita isolla lusikalla, kunnes taikinasta tulee kiinteä. Laita taikina leivinpaperin päälle, ripottele päälle vähän jauhoa ja kauli pyöreä taikina. Asettele taikina paperin kanssa kulhoon ja leikkaa ylimenevä paperi.

Esipaista pohjaa +180°C n.10 minuuttia, niin että laitat päälle leivinpaperin ja esim. kuivia papuja painoksi.

Piirakan täyte (peräisin täältä) :

 • 1 iso parsakaali
 • 200g savutofua
 • 4 kananmunaa
 • 25cl kermaa
 • 30g raastettua cheddar-juustoa
 • Oliiviöljyä paistamiseen
 • Suolaa, pippuria

Paloittele parsakaali. Leikkaa kukinnot irti pieninä paloina. Kuutioi tofu. Paista tofua öljyssä kuumalla pannulla, kunnes se on saanut väriä pintaan. Kypsennyksen lopussa, lisää pannulle parsakaali ja jatka kypsennystä 2 minuuttia. Voit maustaa soijakastikkeella (1rkl).

Sekoita kananmunat ja kerma, mausta. Voit lisätä kurkumaa, se sopii hyvin.

Kaada kasvis-tofutäyte esipaistetun pohjan päälle, lisää sitten juustoraaste ja kaada vuokaan lopuksi maustettu kananmuna-kermaseos.

Kypsennä +180 asteen uunissa n.30 minuuttia.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s