Gâteau crumble rhubarbe framboise

le

Aujourd’hui, le 9 mai, c’est la fête des Mères en Finlande. Même si nous fêtons les mères selon le calendrier français, dans notre famille, j’ai eu envie de préparer un gâteau pour marquer le coup pour cette fête. Avec une forte pensée à ma maman que je n’ai pas pu voir depuis 16 mois maintenant à cause de la pandémie du coronavirus.

Ce gâteau a la particularité d’être à mi-chemin entre le sablé moelleux et le crumble, avec une bonne proportion de fruits. Le mélange doux-piquant apporté par les framboises et les rhubarbes fonctionne à merveille. Comme je n’aime pas les desserts trop sucrés, j’ai diminué la quantité du sucre : au lieu de 200g indiquée dans cette recette, je n’ai mis que 140g de sucre. Et c’est franchement suffisant, le gâteau reste super gourmand, mais pas trop sucré.

Alors à votre tour de tester cette recette de Hervé Cuisine.

Raparperi-vadelmacrumblekakku

Tänään on Suomessa äitienpäivä. Ranskassa vietämme äitienpäivää vasta 30.5, mutta tietysti Suomen äitienpäivänä ajattelen omaa äitiäni ja kaikkia muitakin Suomen äitejä. Olen tavannut äitini viimeksi 16 kuukautta sitten, ennen koronavirusta. Olen miettinyt paljon tekemiämme matkoja Viroon, usean kesän aikana : Haapsalu, Pärnu, Tallinna. Voi kun voisimme pian päästä Tallinnaan uudestaan!

Äitienpäivän kunniaksi tein raparperi-vadelmacrumblekakun. Laitoin siihen tapani mukaan vähemmän sokeria, kuin mitä ohjeessa sanottiin. Ja näin sain säilytettyä raparperin hapakkuuden ja kokonaisuus oli « raikas eikä pistävän makea » 🙂 Manteleita minulla ei ollut kotona, mutta niitä kannattaa laittaa murskattuna kakun päälle.

Kakun resepti (Hervé Cuisine -blogista) :

 • 300g jauhoja
 • 100g mantelijauhoja
 • 1 hippunen suolaa
 • 130g voita
 • 2 kananmunaa
 • 2cc leivinjauhetta
 • 1 tl nestemäistä vaniljaa tai vaniljajauhetta
 • 140g-200g sokeria (itse laitoin 140g)
 • 200g vadelmia
 • 200g raparperia
 • murskattuja manteleita kakun pinnalle
 1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
 2. Lisää paloiteltu, huoneenlämpöinen voi ja sekoita voi käsin kuiviin aineksiin, kunnes seos on tasainen.
 3. Lisää taikinaan ensin 1 kananmuna, sekoita, sitten toinen.
 4. Vuoraa leivinpaperilla 20x30cm kokoinen kakkuvuoka ja painele vuuan pohjalle reilun sentin kerros taikinaa.
 5. Asettele hedelmät pohjan päälle ja sitten loppu taikina pienissä kasoissa hedelmien päälle. Jos haluaa, vadelmat ja raparperit voi pyöritellä tummassa sokerissa ennen niiden laittamista taikinan päälle. Laita lopuksi päälle murskattuja manteleita.
 6. Paista +180°C uunissa, alaosassa, 30 minuuttia.

3 commentaires Ajouter un commentaire

 1. Satu dit :

  Pistävän makea onkin jo legendaarinen ilmaisu meidän perheessä;) Ruisleipä+tomaatti, avokado+seesaminsiemenet, portviini+suklaa, mansikka+raparperi… Miksi jotkut yhdistelmät vaan toimii niin upeasti?

  Aimé par 1 personne

 2. Satu dit :

  Hei resepti olikin vadelma-raparperi:) Hyvää varmaan sekin…

  Aimé par 1 personne

 3. Suvigalla dit :

  Joo, tällä kertaa laitoin vadelmia, koska niitä oli sopivasti pakkasessa. Ja toimi kyllä hyvin tämäkin kombo.

  J’aime

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s