Galettes de sarrasin aux coques et à la fondue de poireaux

le

Avant de quitter la Bretagne, j’ai eu envie de refaire des crêpes, salées cette fois-ci, et puisqu’il me restait des coques (ramassées en pêche à pied, voir la recette des tagliatelles aux coques), j’ai opté pour une recettes avec des coques et une fondue de poireaux. La recette consiste à préparer tout d’abord les crêpes de sarrasin, ensuite on prépare les coques et enfin la fondue de poireaux. On farcit les crêpes avec ces ingrédients, on plie les crêpes en quatre, on badigeonne généreusement avec du beurre demi salé et on met au four pendant 8 minutes.

Il faut compter une bonne heure de préparation, mais cela vaut largement le coup. La pâte à crêpes est facile à travailler et le mélange coque-poireaux fonctionne bien.

J’ai utilisé cette recette des galettes de sarrasin.

Tattarikrepit simpukkapurjotäytteellä

Poimittuamme hurjan ison määrän pikkusimpukoita paikallisia matkien « pêche à pied » -menetelmällä (lue selostus elämyksekkäästä päivästä tästä artikkelista), meille jäi vielä iso määrä keitettyjä simpukoita toista reseptiä varten. Koska oli päättänyt tehdä Bretagnen matkamme aikana sekä makeita että suolaisia kreppejä, oli sopiva hetki tehdä tattarijauhoista bretagnelaisia kreppejä simpukka- ja purjotäytteellä. Tässä reseptissä paistetaan ensin krepit (paistourakan suoritti tällä kertaa T.), sitten kypsennetään simpukat ja valmistetaan purjo-fondyy ja lopuksi kootaan krepit taittamalla ne neljään osaan ja voitelemalla niiden päälle runsaasti voimakassuolaista voita. Ostamastani Bretagnen ruuat -keittokirjasta selvisi, että tämän seudun ruokien salaisuus numero yksi piilee runsaassa määrässä voita, jonka on oltava nimenomaan voimakkaasti suolattua (sekä suolaisissa että makeissa resepteissä).

Koko hommaan vierähti reilu tunti, mutta lopputulos oli sen arvoista. Kaikki söivät näitä kreppejä hyvällä ruokahalulla.

Tattarikreppien resepti (peräisin certiferme.com -sivuilta) :

12-14 isoa kreppiä

 • 500g tattarijauhoja
 • 2 kananmunaa
 • 2rkl öljyä
 • 1 litra vettä
 • Suolaa

Valmista krepit : sekoita kaikki aineet kulhossa niin, että lisäät lopussa veden pikku hiljaa, kunnes taikina on tasainen (ei liian paksu). Mitä juoksevampi se on, sitä ohuempia kreppejä voit tehdä. Anna taikinan levätä vähintään tunnin ajan huoneenlämmössä, kelmun tai liinan alla. Paista krepit pannussa (lisää vähän öljyä tai voita ennen paistoa).

Täyte :

 • 1,8kg pikkusimpukoita
 • 6 purjoa
 • 30cl ranskankermaa
 • 20cl siideriä
 • 150g voimakassuolaista voita
 • Tuoretta ruohosipulia
 • suolaa, pippuria
 • Valmista täyte. Paista jo kypsennettyjä simpukoita pannulla voissa pari minuuttia.
 • Viipaloi purjot pieneksi, anna niiden kypsentyä hitaasti, kattilan alla, 35g suolaa noin puolen tunnin ajan.
 • Kuumenna uuni 220°C.
 • Taita letut kahteen osaan ja voitele ne. Jaa täyte krepeille ja taita uudestaan, voitele.
 • laita letut uunivuokaan ja kuumenna uunissa 8 minuutin ajan.
 • Sillä aikaa kun krepit ovat uunissa, sekoita vispilällä vatkaten ranskankerma ja siideri, joista tulee kastike letuille.
 • Tarjoile krepit ranskankerma-siiderikastikkeen kera, lisää tuoretta ruohosipulia ja vähän mustapippuria.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s