Chili sin carne

Ce soir, c’était le tour de mon amie J. de cuisiner et elle nous a concocté un chili végétarien vraiment savoureux à base de tomates, poivrons et haricots rouges. Servi avec du riz ou de l’orge, ce plat est un plat végétarien complet et rassasiant, un dîner parfait après une journée un peu pluvieuse à la mer.

La recette est issue d’un livre de recettes finlandais « Keittokomero ja huone » de Saara Törmä.

La recette est pour 3 personnes :

 • 15cl de riz ou de l’orge
 • 1 grand oignon
 • 2 gousses d’ail
 • Huile d’olive
 • 400g pulpe de tomates
 • 1 petite boîte de purée de tomates
 • 1 bouillon de légumes
 • 1 poivron
 • 1-1,5cc origan séché
 • 1-1,5cc cumin
 • Piment doux
 • 1 feuille de laurier
 • 0,5cc sucre
 • 30cl haricots rouges
 • 1/4dl jus de citron
 • sel, poivre noir

Cuire le riz ou l’orge. Emincer l’oignon et l’ail. Chauffer l’huile dans une grande casserole et faire revenir l’oignon et l’ail jusqu’à ce qu’ils soient tendres. Ajouter les tomates en pulpe et en purée, le bouillon de légumes, le poivron émincé et les épices. Ajouter ensuite les haricots rouges, le jus de citron, le poivre, le sel et un peu d’eau si besoin. Laisser mijoter une dizaine de minutes. Servir avec le riz.

Kasvischili

Tänä iltana oli ystäväni J:n vuoro valmistaa iltaruoka ja hän teki meille aivan ihanan kasvischilin. Resepti on peräisin 2000-luvun alussa ilmestyneestä Saara Törmän kasvisruokakirjasta « Keittokomero ja huone », jossa alkupuheen perusteella valmistetaan konstailematonta ja edullista kasvisruokaa.

Resepti tehdään tomaattimurskasta, paprikasta ja kidneypavuista ja se tarjoillaan joko riisin tai ohrasuurimoiden kanssa. Aivan täydellinen iltaruoka hieman sateisen ja viileän merenrantapäivän päätteeksi.

Chili con tres -resepti (3 reilua annosta) :

 • 1,5dl ohrasuurimoita tai riisiä
 • 1 suuri sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • öljyä
 • 400g tomaattimurskaa
 • 1 pieni purkillinen tomaattipyrettä
 • 1 kasvisliemikuutio
 • 1 paprika
 • 1-1,5tl oreganoa ja juustokuminaa
 • reilusti chiliä
 • 1 laakerinlehti
 • 1/2tl sokeria
 • 3dl keitettyjä kidenypapuja tai 1prk säilöttyjä kidneypapuja
 • 1/4dl sitruunamehua
 • suolaa ja mustapippuria

Laita ohra tai riisi kiehumaan. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna loraus öljyä suurehkossa kattilassa ja paista siinä sipuleita ja valkosipuleita, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää tomaattimurska ja -pyre, kasvisliemikuutio, suikaloitu paprika, oregano, juustokumina, chili, laakerinlehti ja sokeri. Kun ohra/riisi on kypsää, valuta siitä vesi ja laita sivuun odottamaan (tai sekoita chilin joukkoon). Lisää tomaattikastikkeeseen vielä pavut, sitruunamehu, mustapippuria ja suolaa sekä tarvittaessa vähän vettä. Anna hautua kymmenisen minuuttia ja tarkista maku. Tarjoa riisin, vaalean leivän ja kermaviilin kanssa.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s