Muffins aux myrtilles – au crumble d’amandes

J’adore les myrtilles. Dès que je pense aux myrtilles, je m’imagine immédiatement en Finlande, au chalet de ma soeur. Depuis que mon fils est né, on s’y retrouve tous les étés pour une petite parenthèse en famille. Au chalet, les journées estivales sont rythmées par la baignade dans le lac, le sauna et la cueillette de myrtilles dans les bois.

A défaut de pouvoir vivre actuellement ces moments-là, on fait avec ce qu’on a sous la main, à savoir les myrtilles surgelées. Certes, les myrtilles que j’ai utilisées dans ces muffins ont rendu du jus après la décongélation (même si j’ai essayé de bien égoutter et j’ai mis de la Maïzena dans les myrtilles), mais cela n’enlève pas le bon goût de ces muffins.

La recette des muffins se trouve sur le blog chic, chic, chocolat : https://chichichoc.blogspot.com/2013/08/muffins-myrtilles-et-amandes.html

Mustikkamuffinsit – manteli-crumble -kuorrutteella

Rakastan mustikoita. Aina kun ajattelen mustikoita, tulee mieleen Suomen kesä ja matkat siskoni perheen kesämökille. Siitä lähtien, kun esikoispoikani syntyi, meillä on ollut tapana käydä kesämökillä yhdessä joka kesä. Kesäloma mökillä on hidasrytmistä, ohjelmanumerona päivissä on saunominen, järvessä uiminen ja mustikoiden poiminta (hyttysten syöttinä, kuten lapset aina sanovat) metsässä.

Nyt kun mustikoiden poiminta Suomessa (matkustelusta puhumattakaan) ei ole mahdollista, on tyydyttävä kaupan pakastemustikoihin. Sulatettuani ne mikrossa, valutin huolellisesti nesteen ja lisäsin vähän Maizenaakin sekaan. Siitä huolimatta muffinsseista tuli tällaisia violetteja. No sepä ei haitannut maussa, näitä pojat söivät oikein mielellään.

Resepti (peräisin täältä) :

 • 150g jauhoja
 • 75 g sokeria
 • 1/2tl leivinjauhetta
 • 2 hippusta soodaa
 • 1 hippunen suolankukkaa
 • 90g jugurttia
 • 35g maitoa
 • 1 kananmuna
 • 35g sulatettua voita
 • 100g mustikoita

Lämmitä uuni +190°C. Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa kosteat aineet : jugurtti, maito, kananmuna, sulatettu voi. Kaada kosteat aineet kuivien sekaan ja sekoittele haarukalla tai kauhalla. Lisää mustikat (mahdollisimman hyvin kuivatut). Sekoita varovasti. Jaa taikina kuuteen isokokoiseen muffinssivuokaan.

Manteli-crumble :

 • 30g jauhoja
 • 20g tummaa sokeria
 • 20g voita (mahdollisimman kylmää)
 • 1rkl mantelilastuja

Sekoita jauhot, sokeri ja kylmä voi paloina, nyppien taikinaa sormenpäillä, kunnes siitä tulee crumblemainen. Lisää lopuksi mantelihiutaleet. Sekoita varovasti. Jaa crumble muffinssien päälle. Paista muffinsseja 20-25min, kunnes crumble-pinta on saanut pintaan väriä.

4 commentaires Ajouter un commentaire

 1. Satu dit :

  Olisipa hauska lisätä kesäkuva kuvittamaan tätä reseptiä;)

  Aimé par 1 personne

 2. Jenska dit :

  Hyvännäköisiä muffareita! Montako niitä tuli taikinasta?

  J’aime

  1. Suvigalla dit :

   Niitä tuli 6 sellaista jättikokoista 🙂

   J’aime

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s