Spaghettis aux champignons, épinards, tomates séchées… au bon goût du vin blanc !

le

Après une longue séance de sport, j’ai souvent envie d’un plat de pâtes. J’avais les ingrédients au frigo pour faire des spaghettis aux légumes avec une bonne quantité de champignons, des pousses d’épinards et des tomates séchées à l’huile. Pendant que les pâtes sont en train de cuire, on prépare la sauce au beurre et au vin blanc avec les légumes et on obtient un plat de pâtes digne des restaurants italiens !

Voici la recette (trouvée sur ce blog américain) :

 • 250g spaghettis crus
 • 1CS huile d’olive
 • 200g champignons de Paris
 • 2CS beurre
 • 1 gousse d’ail (grande)
 • Sel, poivre
 • 1/2 tasse vin blanc sec
 • 1/2 tomates séchées à l’huile (émincées)
 • 2 tasses de pousses d’épinards (tassées)
 • Jus d’un demi citron
 • Persil

Cuire les spaghettis selon les indications sur le paquet. Pendant ce temps, préparer la sauce. Faire revenir les champignons émincées dans le mélange d’huile et de beurre pendant 7min environ. Ajouter l’ail émincé, assaisonner, cuire encore 1min. Ajouter le vin blanc, poursuivre la cuisson pendant quelques minutes jusqu’à ce qu’environ la moitié du vin s’est évaporée. Ajouter ensuite les tomates et les épinards, cuire 1-2 min jusqu’à ce que les épinards commencent à se rétrécir. Ajouter enfin les spaghettis cuits, le jus de citron et le persil.

Pinaatti-, sieni- ja aurinkokuivattu tomaattipasta… voi-valkoviinikastikkeella !

Tällä hetkellä käyn ahkerasti lenkillä. Aamulla kävelin sauvakävelyklubini kanssa yli 2 tunnin lenkin Minière’n tekolammilla, jotka rakennettiin 1600-luvun puolivälissä turvaamaan läheisen Versaillesin linnan suihkulähteiden vedentarve. Lammet ovat yhteensä 25 hehtaarin kokoiset ja korkeuttakin on keskimäärin 110 metriä, joten kävelymaastoksi paikka on aivan ihanteellinen. Normaaliin aikaan, ennen koronaa siis, kävimme Minière’ssä kävelemässä ruokatunnilla ja siellä oli aina aikamoinen ruuhka, niin paljon oli läheisten firmojen työntekijöitä juoksemassa poluilla.

Pitkän lenkin jälkeen usein tekee mieli pastaruokaa. Tänään jääkaapista löytyi sopivasti aineet uuteen kasvispastaan, johon tuli pinaatinlehtiä, sieniä, aurinkokuivattuja tomaatteja. Itse kastike tehtiin voista ja valkoviinistä. Tällä kertaa reseptiin ei laitettu juustoa ollenkaan. Tulos on todella raikas ja tasapainoinen kasvispasta ja väittäisin melkein, että se on makumaailmaltaan italialaisen ravintolan veroista. Kokeile ihmeessä !

Pastan resepti (löytyi tästä blogista) :

 • 250g spaghettia (puoli pakettia)
 • 1rkl oliiviöljyä
 • 2rkl voita
 • 200g herkkusieniä
 • 1 iso valkosipulinkynsi
 • Suolaa, pippuria
 • Reilu desi kuivaa valkoviiniä
 • Reilu desi aurinkokuivattuja tomaatteja
 • Reilu 4dl tuoreita pinaatinlehtiä (pakattuna tiiviisti mittaan)
 • 1/2 sitruunan mehu
 • Persiljaa

Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sillä aikaa voit valmistaa kastikkeen. Kypsennä viipaloituja sieniä voin ja öljyn seoksessa, noin 7 minuuttia keskilämmöllä. Lisää murskattu valkosipuli, suola ja pippuri, jatka minuutti kypsennystä. Lisää valkoviini pannulle, jatka kypsennystä sellaiselle lämmöllä, että viini kuplii, kunnes noin puolet viinistä on haihtunut. Lisää sitten pienempiin paloihin leikatut tomaatit ja pinaatti, kypsennä 1-2 minuuttia, kunnes pinaatti alkaa mennä kokoon. Lisää lopuksi keitetty pasta, sitruunamehu ja persiljaa maun mukaan.

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s