Gaufres de Liège (ou au sucre)

Aujourd’hui, en lisant le blog « les jolies framboises », j’ai appris que le 25 mars est la journée internationale de la gaufre. Comme toutes les occasions sont les bonnes pour être gourmand, j’ai bien sûr préparé des gaufres selon la recette trouvée.

Ces gaufres de Liège sont préparées avec (beaucoup) du sucre perlé et une bonne quantité de beurre.. Cela donne des gaufres craquantes et ultra gourmandes. Une seule suffit car c’est vraiment très copieux – à moins que vous en mangiez deux comme mes fils (qui ont en plus ajouté de la chantilly et du nutella dessus !

La recette de ces gaufres au sucre ici : https://lesjoliesframboises.com/2021/03/25/les-gaufres-au-sucre/

Belgian vohvelit (« Liègen sokerivohvelit »)

90-luvun loppupuolella asuin parisen vuotta Belgiassa, ensin Brysselissä, sitten vuoden Bryggessä ja sitten taas vuoden Brysselissä. Belgian ruokakulttuuri ei tehnyt minuun sen kummempaa vaikutusta, kaikki oli kovin raskasta ja rasvaa käytettiin hyvin suuripiirteisesti. Ollessani Bryggessä opiskelijana, olin opiskelupaikkani ruokalan armoilla ja taisinkin lihoa 5 kiloa sen vuoden aikana osittain huonon ruuan vuoksi.

Mutta, jos belgialaiset jotain osaavat tehdä taidokkaasti, se on varmasti vohveli. Luettuani yhtä ruokablogia, huomasin että tänään on kansainvälinen vohvelipäivä. Siitä kertoo jopa Kotiliesi, asia on siis aivan täyttä totta.

Koska kaikki ruokajuhlat ovat tilaisuus herkutella, piti tietenkin heti tehdä vohveleita. Nämä vohvelit kulkevat nimellä Belgian vohvelit ja ne muistuttavat todella paljon vohveleita, joita ostin Belgiassa katukioskeista. Taikina on todella paksu ja siitä ei tarvitse ottaa kovin isoa palloa vohveliraudalle. Itse tein hieman liian isokokoisia, pienemmätkin olisivat riittäneet (varsinkin, koska nämä ovat tuhtia tavaraa). Vohveleista tulee rapeita ulkopuolelta, koska taikinaan laitetaan raesokeria. Sokeri myös karamelisoituu ihanasti paistettaessa.

Näitä riittää todellakin 1kpl/syöjä ja ne maistuvat tietenkin parhailta vastapaistettuina ja ilman mitään päällä. Ellei ole todella iso ruokahalu, kuten meidän pojilla, jotka söivät heti tietenkin 2kpl – ja laittoivat lisäksi kermavaahtoa JA nöttöä/hilloa päälle.

Belgian vohvelien resepti :

 • 375g vehnäjauhoja
 • 135g maitoa (melkein 2dl)
 • 200g voita
 • 2tl leivinjauhetta
 • 2tl vaniljasokeria
 • 1rkl rommia
 • 2 kananmunaa
 • Hippunen suolaa
 • 250g raesokeria (vähempikin varmasti riittää)

Kaada jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola kulhoon. Kaada keskelle maitoa ja sekoita hyvin puukauhalla. Sitten lisää kananmunat ja rommi ja sekoita. Sulata voi ja kaada taikinaan, sekoita hyvin, kunnes taikinasta tulee tasainen. Anna taikinan levätä 15min, lisää lopuksi raesokeri sekoittaen hyvin. Paista vohvelit ja tarjoa heti.

2 commentaires Ajouter un commentaire

 1. Satu dit :

  Hei muistan kun käytiin syömässä vohveleita Bryggessä. Olivat ihania!

  Aimé par 1 personne

 2. Suvigalla dit :

  Joo muistan myös, Bryggen vohvelit olivat vielä Brysselin vohveleita parempia.

  J’aime

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s