Lasagnes végétariennes sans sauce.. mais onctueuses !

Un de mes plats fétiche, ce sont les lasagnes, végétariennes bien sûr ! Jusqu’à maintenant, j’ai toujours testé des recettes avec soit une sauce de tomates, ou un béchamel, ou une combinaison des deux. D’où mon étonnement en découvrant cette recette de l’australienne Donna Hay qui contient trois légumes (aubergines, tomates et pousses d’épinards), mais aucune sauce. Il y a « seulement » une quantité généreuse de mozzarella râpé et du parmesan. Le résultat est au-delà mes espérances : comme j’ai utilisé des feuilles de lasagne fraîches et une bonne quantité de légumes, et du fromage, le résultat est onctueux et gourmand à souhait.

A noter que dans la photo de cet article, les lasagnes ne sont pas encore cuites.. c’était pour mieux montrer les couches successives 😉

Voici la recette de lasagnes végétariennes de Donna Hay :

 • 1 kg tomates
 • 800 g aubergines
 • 100 g pousses d’épinards
 • Sel, poivre noir
 • 5 cl huile d’olive
 • 250 g feuilles de lasagne fraîches
 • 400 g mozzarella râpé
 • 50 g parmesan râpé

Laver les tomates et les aubergines et les couper en tranches d’environ 0,5 cm. Rincer et essorer les pousses d’épinards. Les émincer grossièrement avec un couteau. Poser les tranches d’aubergines sur la table sur une feuille de cuisson et saupoudrer dessus du sel. Attendre 10 minutes et essuyer « les larmes » apparues avec un sopalin. Cuire les aubergines dans un peu d’huile d’olive, des deux côtés.

Prendre un grand plat de cuisson d’environ 20×30 cm, 3 litres. Beurrer le plat. Poser au fond les feuilles de lasagnes, puis tomates, épinards, aubergines et mozzarella. Assaisonner avec un peu de sel et poivre noir, ajouter des herbes fraîches. Répéter l’opération jusqu’à faire 3 couches. Finir avec les feuilles de lasagnes, puis le reste du fromage (mozzarella + parmesan). S’il reste des tranches de tomates, les poser dessus.

Cuire au four à +175°C environ 45min. Couvrir après la cuisson avec une feuille aluminium et attendre une quinzaine de minutes avant de servir.

Donnan kasvislasagne – ilman kastikkeita !

Olen aina pitänyt lasagnesta, mutta en ole vielä onnistunut tekemään sellaista, mikä olisi kaikin puolin onnistunut. Lasagneen yleensä laitetaan joko tomaattikastiketta, tai valkokastiketta, usein molempia. Siksi olin yllättynyt lukiessani tämän reseptin Hesarin ruokasivuilta, koska tähän Donna Hayn kehittämään kasvislasagneen ei tule mitään kastiketta. Lasagneen tulee kolmea eri kasvista, paljon tomaatteja, munakoisoa ja babypinaatteja, ja tietenkin oikein paljon mozzarella-juustoa ja parmesaania. Mutta siinä ne aineet sitten ovatkin, ei mitään muuta. Tämä oli myös eka lasagne, johon laitoin tuoreita lasagnelevyjä, koska satuin bongaamaan ne kaupan kylmähyllystä. Mutta tietenkin seuraava prosessin askel olisi alkaa tehdä itse pastaa, kuten siskoni huomautti.

Huom. tämän artikkelin kuvassa lasagnea ei ole vielä paistettu. Halusin näyttää paremmin eri kerrokset 😉

Donna Hayn kasvislasagne (linkki alkuperäiseen Hesarin reseptiin TÄSSÄ) :

 • 1 kg (8) tomaattia
 • 800 g (2–3 kpl)munakoisoa
 • 100 g babypinaattia 
 • suolaa
 • ½ dl oliiviöljyä
 • 1 pkt (250 g) tuorelasagnelevyjä
 • 400 g mozzarellajuustoa raastettuna
 • 50 g parmesaania raastettuna
 • 2 dl tuoreita yrttejä silputtuna (oregano, basilika, timjami) 
 • mustapippuria

 Pese tomaatit ja munakoisot ja viipaloi ne reilun puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

 Huuhtele ja kuivaa pinaatinlehdet. Rouhi ne kokkiveitsellä pienemmiksi.

 Lado munakoisot työpöydälle leivinpaperin päälle ja ripottele pintaan suolaa. Anna suolan vaikuttaa noin 10 minuuttia ja pyyhi sitten talouspaperilla leikkuupintaan kihonneet « kyyneleet » pois. Paahda munakoisot parilalla öljytilkassa ruskeiksi molemmin puolin.

 Rakenna lasagne voideltuun uunivuokaan (20 cm x 30 cm, noin 3 l). Levitä pohjalle lasagnelevy ja sitten kerroksittain tomaattia, pinaattia, munakoisoa ja juustoraastetta. Ripottele väleihin runsaasti yrttisilppua sekä kevyesti suolaa ja mustapippurirouhetta. Tee 3 täytekerrosta. Levitä päällimmäiseksi pastalevy ja sen päälle loput mozzarellajuustoraasteesta ja parmesaanijuusto. Jos tomaattiviipaleita on jäljellä, levitä ne sievästi juuston päälle yrttien kanssa.

 Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Peitä vuoka foliolla ja anna lasagnen vetäytyä vartin verran ennen tarjoilua.

2 commentaires Ajouter un commentaire

 1. Windy dit :

  Tämä on myös näemmä sipuliton eli sopii sipuliherkille 😀 itse tosin en kaihda, joten saattaisin lisätä reseptiin hiukan valkosipulia.

  J’aime

  1. Suvigalla dit :

   Hyvä idea, kokeilen seuraavalla kerralla.

   J’aime

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s