Pizza blanche végétarienne

J’ai déjà écrit un article sur notre tradition de Pizza Friday et sur THE recette de pâte de pizza (ICI). Aujourd’hui, je voulais partager avec vous la garniture végétarienne que je viens de tester et qui est entrée directement dans le TOP 3 des meilleures garnitures de tous les temps.

Ce que j’ai apprécié dans cette pizza végétarienne, c’est sa gourmandise. Les pizzas végétariennes peuvent être parfois un peu fades, mais celle-ci se rapproche de la perfection. J’ai suivi la recette ci-dessous, à l’exception du fait que j’ai mis une quantité beaucoup plus importante de pommes de terre (4 au lieu de 1) et le fait que j’ai ajouté du parmesan râpé sur la crème fraîche avant de déposer les légumes. Comme fromage, j’ai mis un mélange de fromages râpés pour pizza.

La recette de la pizza blanche : https://www.750g.com/pizza-blanche-aux-courgettes-r87131.htm?slideshowPage=2#recipe-cover

Pitsa-perjantain paras kasvispitsa

Aiemmassa artikkelissa kerroin perheemme perjantairituaalista, eli pitsa-perjantaista. Siinä annoin hyväksi todetun pitsataikinan ohjeen (pohjan ohje TÄÄLLÄ). Tällä kertaa on aika antaa hyvän täytteen ohje. Kasvispitsat ovat siitä hankalia, että usein niistä ei tule niin herkullisia (ainakaan ulkonäöltään) kuin muista pitsoista. En ihmettelekään, että pojat mieluiten valitsevat perinteisen tomaatti-mozzarellapitsan, tai neljän juuston pitsan, sen sijaan että maistaisivat äidin kuuden jääkaapista löytyneen kasviksen pitsakokeilua.

Mutta nyt, kaikin puolin TÄYDELLINEN kasvispitsatäyte on testattu ja hyväksi koettu. Se on peräisin http://www.750g.com – nettisivuilta, joita pyörittää ranskalaiset kokit. Se on Ranskassa toiseksi suosituin reseptisivusto, marmiton.org -amatöörikokkisivuston jälkeen. Tämä resepti on ns. valkoinen pitsa, jossa perinteinen tomaattikastike pohjalla korvataan ranskankermalla. Kannattaa kokeilla!

Valkoisen kasvispitsan resepti :

 • Oliiviöljyä paistamiseen
 • 3 kunnon rkl ranskankermaa
 • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
 • 3-4 kpl perunoita
 • Mozzarellaa (pallona tai raasteena)
 • Parmesaania

Kuutioi peruna pieniksi paloiksi. Pese kesäkurpitsa hyvin ja viipaloi se ihan ohuiksi viipaleiksi. Kypsennä kasviksia pannulla 10-15 minuuttia (kunnes peruna melkein kypsä) ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Laita pitsan pohjalle ensin ranskankermaa, sitten raastettua parmesaania, sitten kasvikset ja lopuksi mozzarella. Paisto +250°C uunissa 8-10 minuuttia.

2 commentaires Ajouter un commentaire

 1. Satu dit :

  Maltoit olla laittamatta mitään tuoretta yrttiä pitsan päälle;) Olisi ehkä sopinut? Hyvältä näyttää!

  Aimé par 1 personne

  1. Suvigalla dit :

   No kun ei ollut mitään tuoretta, niin en sitten viitsinyt laittaa pakasteyrttejä 🙂

   J’aime

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s