A la recherche du parfait cookie – Vol. 1

Pour faire honneur à cette journée de Saint Valentin, et pour faire plaisir à mon Valentin, j’ai voulu tester une énième recette de cookies. Cette recette publiée sur la page http://www.thehappycookingfriends.com/ est annoncée comme la recette du parfait cookie. Je ne peux donc que l’essayer. Comme l’auteur de cette recette, je suis à la recherche de trois critères essentiels dans mes cookies : le croustillant, le moelleux et le « chewy » comme disent les américains.

Je suis la recette avec précision, je change uniquement la quantité de sucre (je n’en mets « que » 150g). Le résultat est vraiment très réussi, à l’exception d’une chose : les boules de pâte confectionnées en taille de balle de ping-pong ne se sont pas aplaties au four comme je pensais. Le résultat est, comme on peut voir sur la photo, ces cookies géants! Le goût et la texture sont là, cependant, donc je pense qu’il me suffit de réduire la taille de boules de pâte la prochaine fois pour avoir des cookies plus plats.

Mes 3 hommes ne se sont pas plaints en dégustant ces cookies qui valent 3 cookies de taille normale 🙂

Vous trouverez cette recette ici : http://www.thehappycookingfriends.com/la-recette-du-parfait-cookie/http://www.thehappycookingfriends.com/la-recette-du-parfait-cookie/

Täydellisen cookies-keksin metsästys – osa 1

Koska tänään on ystävänpäivä ja koska halusin tehdä jonkun pienen makean naposteltavan miehelleni (joka tietenkin toi kukan, vaikka oltiin sovittu että ei mitään korona-valentinena), päätin jälleen kerran kokeilla yhtä cookies-reseptiä. Haen reseptiä, jossa yhdistyisi kolme kriteeriä: rapea pinta, pehmeä sisus mutta samalla chewy-sitkous. Blogissa http://www.thehappycookingfriends.com/ mainostettiin tätä reseptiä « täydellisenä cookies-reseptinä ».

Kokeilun tulos on 90% tyytyväisyys. Taikinaan laitoin « vain » 150g sokeria ohjeen 200g sijaan, vähemmänkin olisin voinut laittaa. Täytettä on kuitenkin reilut 200g (valkoisen ja tumman suklaan sekoitusta paloina). Taikinan muotoilin leivinpaperin päälle, ritilälle, ping-pongin kokoisina palloina niin kuin käskettiin, mutta ne eivät latistuneetkaan uunissa isoiksi cookies-kiekoiksi, vai jäivät tuollaisiksi isoiksi palleroiksi kuten kuvassa näkyy. Maku ja koostumus ovat kohdallaan, eli ensi kerralla kokeilen tätä reseptiä laittamalla taikinaa pienemmän annoksen.

Kotijoukkoni söi näitä keksejä todella tyytyväisen oloisina, eivät olleet yhtään pahoillaan keksin jumbo-koosta.

Cookies-resepti (n.14kpl isoja) :

 • 140g huoneenlämpöistä voita
 • 150g tummaa ruokasokeria (voi laittaa myös 130g + 2tl vaniljasokeria)
 • 1 huoneenlämpöön nostettu kananmuna
 • 240g jauhoja
 • 1/2tl soodaa
 • 3/4tl leivinjauhetta
 • 1/2tl suolaa
 • 200/250g valinnan mukaan « täytettä » : suklaahippuja, -paloja, suklaalevyä muserrettuna, sekaisin valkoista ja tummaa suklaata, suklaapatukoita tyyliin Daim, M&M, mitä kaapista sattuu löytymään

Lämmitä uuni +180°C. Sekoita kulhossa jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola. Vatkaa kunnolla voi ja sokeri, kunnes seoksesta tulee tasainen ja vaahtoinen. Lisää muna ja vatkaa uudestaan.

Lisää voi-sokeri -seokseen vähitellen kuivat aineet (mutta älä sekoita liikaa).

Joko voit laittaa taikinan kelmuun ja vuorokaudeksi jääkaappiin odottamaan. Tässä tapauksessa se on otettava huoneenlämpöön 30min ennen paistoa.

Tai, jos teet keksit heti, ota taikinaa n. ping-pong pallon kokoinen pallo (tai vähemmän) ja laita ne ritilälle paperin päälle. Laita uuniin 14 minuutin ajaksi, kunnes kekseissä on hyvä kultainen pinta.

Kun otat keksit uunista, nosta ne heti varovasti puulaudan tai leivinpaperin päälle jäähtymään.

Jos haluat säilyttää näitä, laita ne metallipurkkiin.

3 commentaires Ajouter un commentaire

 1. Hélène MARTHE-ROSE dit :

  Ça a l’air très bon vous avez dû vous régaler.
  Miam miam 😉

  J’aime

  1. Suvigalla dit :

   Oui, ils étaient pas mal en effet 🙂

   J’aime

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s