Pizza Friday !

Depuis le confinement, nous avons mis en place un certain nombre de rituels et de recettes que nous réalisons chaque semaine (ou presque). Une de ces recettes phare, c’est THE recette de pizza. Avec la pâte moelleuse et croustillante à souhait, qu’on fait monter pendant 2 heures au minimum, avec les garnitures qui changent… sauf la pizza tomates-mozzarella qui est réclamée par les enfants à chaque fois.

Les ingrédients pour cette pizza inratable :

 • 400g de farine de blé (T45 ou type « 00 »)
 • 100g de farine de seigle
 • 260ml d’eau tiède
 • 1 cc de sel
 • 2 CS d’huile d’olive
 • 20g de levure fraiche

Mettre les farines dans un grand bol. Ajouter l’eau tiède, puis le sel, mélanger avec une fourchette en bois, puis ajouter l’huile. Faire fondre la levure dans une toute petite quantité d’eau tiède, puis ajouter le mélanger dans la pâte. Travailler la pâte à la main jusqu’à ce qu’elle se décoller des parois du bol (minimum 10min de pétrissage). Faire lever la pâte 1-2 heures dans un endroit tiède, couvrir le bol avec un linge. La pâte doit doubler de volume. Travailler la pâte pour enlever les bulles d’air, puis la diviser en 3 et étaler avec un rouleau. Les déposer sur des plaques couvertes de papier cuisson huilé. Garnir les pizzas des ingrédients de votre choix, par exemple sauce tomate – mozzarella – tomates cerise; crème fraîche, saumon fumé, pommes de terre, ricotta, parmesan rapé etc. Cuisson +220° voire +250°, environ 8-10 min.

Paras pitsapohjaresepti

Yksi karanteenin myötä tulleista rituaaleista on se, että joka perjantai pyrimme pitämään pitsa-perjantain. Ja jotta siitä tulee onnistunut, on oltava täydellinen pitsapohja. Se on ollut haussa jo jonkin aikaa, monia on testattu, moniin on petytty, kunnes sain kehiteltyä tämän pohjan. Pohjan salaisuus on kahden jauhon sekoituksessa (tärkeää käyttää italialaista « 00 »-tyyppiä, jonka gluteenipitoisuuden ansiosta pitsaan tulee juuri sopiva sitko), kunnon vaivaus ja pitkä nostatus. Jos oikein haluan panostaa, laitan taikinan nousemaan uuniin, luukku kiinni ja uunin pohjalle kuppi kiehuvaa vettä. Tavallaan laitan sen taikinan saunaolosuhteisiin ja siitä se tuntuu tykkäävän.

Tässä resepti:

 • 400g vehnäjauhoja (mieluiten italialaista « 00 »-tyyppistä
 • 100g ruisjauhoa
 • 260ml haaleaa vettä
 • 1tl suolaa
 • 2rkl oliiviöljyä
 • 20g hiivaa

Laita jauhot isoon kulhoon. Lisää vesi, sitten suola, sekoita puuhaarukalla, sitten lisää öljy. Sulata hiiva ihan pieneen määrään haaleaa vettä ja lisää taikinaan. Sitten vaivataan sellaiset 10min ja nostatetaan liinan alla tunti, mieluiten kaksikin tuntia. Ennen kaulimista painellaan ilmakuplat pois ja sitten jaetaan taikina kolmeen osaan ja kaulitaan ohueksi ja asetellaan voideltujen leivinpapereiden päälle uunipellille. Täytteinä meillä on tomaattikastike – mozzarella – kirsikkatomaatti // ranskankerma – graavilohi – peruna – ricotta – parmesaani. Pitsat paistetaan niin kuumassa uunissa kuin mahdollista, 8-10 min ajan.

2 commentaires Ajouter un commentaire

 1. Windy dit :

  Pitsaperjantain voisi lanseerata meilläkin, leivinuuni on jäänyt aivan liian vähälle käytölle. Minkälaisen tomaattikastikkeen teet tähän?

  Aimé par 1 personne

 2. Suvigalla dit :

  Itse asiassa, löysit reseptini heikon pisteen 🙂 Yhteen aikaan tein oman tomaattikastikkeen, mutta sen tekoon meni aivan liikaa aikaa. Sitten aloin pakastaa sitä, mutta unohdin ottaa sen ajoissa sulamaan pakkasesta. Sitten löysin kaupasta Mutti-merkkisen pizza kastikkeen, josta on nyt tullut pitsani tomaattikastike. Noloa, myönnän 😉

  J’aime

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s